torstai 19. joulukuuta 2013

Joulu lurkkii jo ovella

Aikaa on vierähtänyt ehkä turhankin pitkään since last time mutta toisaalta ei ole oikeastaan ollut mitään järkevää kirjoitettavaa (toim. huom. onko ikinä?) joten olen jättänyt turhat löpinät (vastoin tapojani) päivittämättä tänne. Joulukin on näköjään tulossa ja sehän tarkoittaa sitä että pyhien sattuessa sopivasti viikolle koko ensi viikko on lomaa kahdella ylityövapaalla _b. Traineri kainaloon ja Jyväskylään jossa toivottavasti pääsisi myös ulkona ajelemaan vähän rentoutumisen lisäksi.

Viime viikkoina treenit ovat sujuneet ihan kivasti ja olen peruskunnon lisäksi tehnyt joka viikko kaksi tehokkaampaa intervallitreeniä; toisen kotona ja toisen seuran spiningissä. Nämä ovat olleet hyvin vaihtelevia kotioloissa (2x20min, 8x1min/2min pal, tabata, 8x2min/3min pal jne.) ja spiningissä myös mutta spiningissä on tietenkin aina aika sama peruskaava vaikka työosuudessa annetaankin jaloille erilaisia ärsykkeitä. Yleensä työjaksot kestävä n. 20 min jonka jälkeen on yleensä yhden kappaleen mittainen iisimpi pätkä. Tietenkään 20 minuuttia ei ajeta kaasu pohjassa vaan välillä kevyemmin. Joka tapauksessa keskisykkeet ovat minulla aika tasaisesti noiden työosuuksien aikana olleet 170-173 eli tosi rankasta treenistä on kyse. Max.sykkeet menevät lähelle 190 joka tunti.

Eilen vedin aivan loppuun itseni kun teimme 30sec/20sec/10sec intervallia jossa intensiteetti nousee aina mainituksi ajaksi ollen viimeiset 10 sec. täysii! eli sama kun loppukiriä kirisi aivan hampaat irveessä. Sen kun tekee tosissaan niin jalat meinaa sulaa alta ennen kuin 10 sekuntia on lopussa mutta se vaatii sen että pään pitää kestää henkisesti se että jokainen veto vedetään niin kuin se olisi viimeinen eikä saa jättää yhtään mitään varastoon. Näitä settejä 3x5 ja aina viiden sarjan jälkeen minuutti kevyemmin. Vaatii todella yllättävän paljon keskittymistä ja commitmenttia vetää treeni kovilla tehoilla ja pakottaa itsensä kerta toisensa jälkeen oman jaksamisen äärilaidalle.


Eipä oikeastaan sen ihmeellisempää tällä kertaa. Katsotaan mitä paketeista löytyy ensi tiistaina kun vanha naavaparta nakkaa lahjat syliin, omat toiveet olivat aika pyöräilyhenkisiä. Neutraalina Joulun toivotuksena toivonkin valitsemasi adjektiivin ryydittämää Joulua just sulle hei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti